Screentryck

Denna tryckmetod är den vanligaste och är väldigt slitstark. Genom en form av nät eller screen appliceras trycket direkt på plagget. Screentryck kan göras i allt från riktigt små serier till stora volymproduktioner. Underlaget man trycker på ska gärna vara platt vilket gör att grovstickade plagg inte är speciellt lämpliga. Bäst för screentryck är t-shirts, piké, logoband etc som går att ta igenom en torkugn.

 

Transfertryck

Vid transfertryck trycks först budskapet på ett specialpapper med lim på. Därefter värms transferpappret fast på plagget. Detta gör att trycket ligger uppe på plagget medan det i screen "sugs" in i plagget.
Denna metod används ofta när en produktion delas upp i kortare serier, till exempel för klubbar som kontinuerligt får nya medlemmar eller för styckförsäljning i butik.
Transfertryck används också på textiler när trycken består av fotografier, toningar eller andra saker som gör att screen inte fungerar.

 

Direktbrodyr

Att använda brodyr på kläder, väskor och badlakan etc ger ett snyggt och kan i vissa sammanhang ge produkten en lyxigare känsla. Brodyr bör inte användas på tunnare tyger som till exempel t-shirts. Stor fördel med brodyr jämfört med screentryck är att man inte betalar per färg man använder utan hur många stygn som krävs för broderiet. En datastyrd brodyrmaskin kan brodera fantastiska och exklusiva designer och loggor på plagget. Om du som kund vill ha broderade plagg kommer vi att be dig om ett original. Detta scannas sedan in i den dator som styr brodyrmaskinen. Direktbrodyr passar bra på lite mer exklusiva plagg i framförallt mindre serier.

 

Broderat märke

Här broderar man inte på plagget utan på ett vävt märke. Märket sys sedan fast på plagget. Den här metoden är framförallt lämplig till till exempel en grovstickad tröja som är svår att direktbrodera på eller, om upplagan är lite större.